Tredje generasjon tannlege

Tredje generasjon tannlege

Hartz Dentals ferskeste tannlege var ikke i tvil om hva han ville bli – eller at han ville tilbake til Elverum. – Jeg savnet byen og menneskene her, sier han.

For de fleste elverumsinger vil etternavnet til Halvor Klareng (25) ringe noen bjeller. Familienavnet har tross alt vært knyttet til tannlegeyrket i tre generasjoner.
– Jeg innrømmer at jeg nok er arvelig belastet, smiler den unge tannlegen som endelig har flyttet tilbake til Elverum etter studietiden i Oslo. – Jeg savnet Elverum da jeg bodde i Oslo, innrømmer han. Det er noe med stedet som er helt unikt. Jeg tror det må være folka her, sier Halvor. – De er trivelige, joviale og rett på sak. Det liker jeg.

Begynte hos konkurrenten
Elverumsingen har aldri vært tvil om at det var tannlegeyrket han ønsket å satse på. – Jeg liker det. Det er sosialt, variert og spennende. Dagene er travle, og kollegene veldig koselige, påpeker han med et glis, siden sjefen akkurat kom inn døra i det han fikk spørsmålet.
Einar Hartz smiler lurt tilbake: – Hyggelig fyr, sier han om Halvor før han forsvinner gjennom døra igjen, til neste pasient.
At Halvor vil være et trivelig og kompetent tilskudd til Hartz Dentals økende stab, er det ingen tvil om. Men hva sa tannlegepappa Per da han ville begynne hos konkurrenten?
– Jeg har fortalt det, altså. At jeg har begynt her, ler Halvor. – Han tok det med fatning.

Trivelig å prate med folk
Halvor har hatt småjobber og praksisjobber tidligere, han har også jobbet hos Tannlege Klareng. Men dette er første ordenlige ansettelsen, og han gleder seg veldig til å ta fatt på jobben, møte nye pasienter og sette seg inn i rutinene. – Jeg har allerede møtt mange kule mennesker, det er godt å få lov til å jobbe der man kommer fra, avslutter han. – Jeg lover å ikke skravle for mye, smiler han.