Tannlegeskrekk

Hver tiende nordmann lider av tannlegeskrekk. For noen er problemet så stort at de ikke tør å bestille time. Det sier seg selv at for disse menneskene kan resultatet for tannhelsen bli katastrofal.

Mange av våre pasienter har hatt(eller har) alvorlig tannlegeskrekk. Det kan være greit å høre at etter første besøket er overstått, så kommer de tilbake for videre behandling.

De aller fleste har fått en helt annen innstilling til tannlegen og behandling enn de hadde før besøket. Mange sliter med vonde opplevelser hos tannlegen fra de var yngre. Dette prøver vi å rette på.

På vår klinikk er det mulig å få lindring og hjelp for den som er redd. Vi har flere alternativer, men for veldig mange hjelper det med lystgass under behandlingen. Det er også mulig å få et beroligende middel en stund før behandlingen starter. Begge disse alternativene gjør at du slapper av, og angsten avtar. Ved første besøk er det som regel bare røntgenbilder og vurdering som blir foretatt. Dette er helt smertefritt, men en viktig start, da du blir bedre kjent med din nye tannlege.

Sedasjon
Dersom angsten for tannbehandling er såpass stor at ingen av de nevnte alternativene hjelper, har vi også mulighet til å samarbeide med en anestesilege slik at du kan få behandling under sedasjon. Du vil være våken gjennom behandlingen, men helt avslappet grunnet medisinering. De fleste husker ikke så mye av behandlingen når den er avsluttet.