Snart mulig med utvidet akuttbehandling

Snart mulig med utvidet akuttbehandling

Etter oppdateringen fra myndighetene den 8. april, kan Hartz Dental AS informere om følgende: Muligheter for utvidet akuttbehandling fra 20. april. – Lovende at det nå åpnes opp for at flere pasienter kan få behandling.

Den 8. april kom myndighetene med ny informasjon angående koronasituasjonen og smittevern. For tannhelsetjenesten betyr det at det gis rom for å drifte nesten som normalt etter 20. april – med forbehold om mulige endringer i situasjonen.

Ikke rutinekontroller
– Vi understreker at det er snakk om utvidet akuttbehandling, og ikke rutinekontroll, påpeker tannlege Einar Hartz, som også forteller at det kun er tannleger, ikke tannpleiere som kommer tilbake på jobb. Han arbeider nå med å finne ut av hvilket smittevern de skal arbeide under. – Vi er enda ikke helt sikre på hva begrepet utvidet akuttbehandling vil innebære, utdyper Hartz. – Men det vil komme mer informasjon om dette etter påske. Vi fokuserer på at vi har gode løsninger på plass etter 20. april.

Rett etter påske, altså fra 14. april, vil Hartz Dental være tilgjengelige for akutt behandling mellom 9 – 12 mandag til fredag:

– Med akutt behandling menes behandling som ikke kan utsettes. Dette kan eksempelvis være på grunn av smerter, åpenbart alvorlige tilstander som traumer og akutte infeksjoner som tilsier at man får tilbud om rask konsultasjon og behandling. Slike tilstander krever adekvat odontologisk hjelp uten unødig tap av tid.

Usikker på om dine plager kommer i kategorien  akutt behandling? Les den eksakte definisjonen her!

Tannlege Einar Hartz

Håper på en problemfri påske for pasientene
Han håper påsken blir rolig og smertefri for pasientene: – Vi håper folk forholder seg slik myndighetene anbefaler, sier han. – Det er ingen tvil om at det blir enklere for alle parter om vi klarer å få kontroll over dette viruset. Skulle det likevel oppstå problemer, anbefaler vi å ta kontakt over påske, eller direkte med legevakt om det skulle være nødvendig.

Hartz og kollegene ser frem til å kunne åpne for tilnærmet normal drift om ikke altfor lenge.

– Vi vet at det er mange der ute som trenger tannbehandling, og vi ser frem til å kunne ønske dem velkommen til oss igjen. Nå gjenstår det bare å se hvilke smitteverntiltak vi skal forholde oss til. Informasjon om dette vil fortløpende bli lagt ut på hjemmesidene våre, avslutter han.  – Hartz Dental følger med på rådene fra myndighetene og oppdaterer pasientene våre så fort vi vet mer. I mellomtiden er det viktig å ta vare på tennene, og pusse godt. Husk 2 + 2 + 2-regelen, anbefaler han.  (Den kan du lese om her. )

Ønsker du mer informasjon om de oppdaterte anbefalingene fra myndighetene? Det finner du her:  Tannlegeforeningen og Helsedirektoratet.

Har du spørsmål eller trenger behandling, ta gjerne kontakt på e-post: post@hartzdental.no eller telefon.

Vi vil benytte anledningen til å ønske alle våre pasienter en riktig god påske!