Normal drift fra juni

Normal drift fra juni

Første uka i juni er Hartz Dental AS på vei inn i tilnærmet normal drift igjen. – Vi følger de nyeste anbefalingene fra Helsedirektoratet og er glade for å ønske alle våre pasienter velkommen, sier tannlege Einar Hartz.

Det vil fremdeles være noen innkjøringsrutiner og tilpasninger som må gjøres:

– Men hovedbudskapet er at vi nå gjenopptar utsatt behandling, inkludert ordinære recallundersøkelser og kontroller av friske pasienter, forteller Hartz.

(Saken fortsetter under bildet)Alltid rent hos tannlegen

Lavere smittespredning betyr åpen dør
Det er Folkehelseinstituttet (FHI) som har kommet med oppdaterte råd og anbefalinger til tannhelsetjenesten fra 25 mai.

– På grunn av den lave smittespredingen i befolkningen har vi fått klarsignal til å oppta normal drift igjen. Vi skal selvsagt fortsatt ha fokus på smittevern, men har åpnet døra igjen, smiler han. – Telefontidene er fortsatt redusert, og det vil de nok være en tid fremover. Dette henger sammen med våre smitteverntiltak.

Forståelsesfulle pasienter
Hartz forteller at tannlegene har møtt stor forståelse hos publikum i tiden med begrenset behandlingstilbud: – Pasientene våre har vært tålmodige – og vi har forsøkt å bistå og informere så godt vi har kunnet, både på telefon og gjennom sosiale medier, sier han. – Det vil nok fremdeles være utfordringer knyttet til smittevern og tilrettelegging, men vi er veldig takknemlige for at det nå åpnes for normaldrift igjen.

Må være frisk for å få tannbehandling
Hartz påpeker at man fremdeles bør holde seg hjemme om man er syk, selv ved milde symptomer på luftveisinfeksjon: – Er man usikker på om det er greit å komme, er det bare å ta en telefon til oss, eller til fastlegen, sier han.

– Ellers viser vi til ordinære smittevernrutiner for den enkelte pasient: Vask eller sprit hendene før og etter behandling og hold avstand til andre pasienter hvis du må vente. Har man spørsmål, ta det gjerne over telefon, avslutter Hartz.