Ingen sak å være blid – når man liker å gå til tannlegen!

Ingen sak å være blid – når man liker å gå til tannlegen!

Willy Silkoset fyller snart 72 år. Han kan enda huske lukten av svidd tannbein og lyden av borremaskinen med pedal fra barndommens tannlegebesøk. Derfor smiler han ekstra bredt når han får ligge i stolen hos Hartz Dental.

Willy Silkoset og tannlege Tore Hartz

Willy har aldri hatt tannlegeskrekk, til tross for barndommens analoge tannlegeerfaringer. Han er en av disse positive menneskene som gleder seg over at det faktisk finnes muligheter for å reparere og ta vare på tanngarden. – Litt ubehag må man regne med, smiler han.

– Jeg byttet til Hartz i 2009, forteller han. – De arrangerte «Åpent hus» og jeg var først til mølla! Ble prioritert, kan du si.

– Og siden har du vært en prioritet, ler tannlege Tore Hartz som var på jobb den dagen. – Willy er en utrolig hyggelig og takknemlig pasient. Han er alltid glad for behandlingen, til tross for at vi har slitt med litt svakt grunnlag. Og med svakt grunnlag mener Tore litt dårlige røtter:

– Når man blir eldre må han kjenne litt på hva som er realistisk å få til, forklarer han. – Og hvor lenge det varer. Folk lever lengre nå enn før, så det er klart det blir litt slitasje. Men vi finner alltid løsninger!

Fikk beskjed om å smile
Og Willy smiler fra øre til øre: Han har rekonstruert mye, og fått protese. – Jeg er kjempefornøyd! Og så er det så trivelig å komme hit, sier han. – Jeg glemmer aldri da vi hadde fått alt på stell, og du ba meg gå rett bort på kafeen, hilse på alle og SMILE, ler Willy. – Det var en flott opplevelse, det er rart å tenke på hvor mye et smil betyr, ikke bare for meg, men også for dem man møter. Tore nikker og husker opptrinnet: – Du var ikke vanskelig å be!

Viktig å gi ros – også via sosiale medier
Willy synes folk klager for mye, når det er så mye å glede seg over: – Jeg fant Hartz Dental på Facebook og så at jeg hadde muligheten til å legge igjen en vurdering. Det ble fem stjerner! Man må huske å fortelle når noe er bra også, ikke bare klage når man er misfornøyd, smiler den glade pasienten. – Tenk på hvilken utvikling vi har vært med på, skyter Tore inn. – Ja, jeg er glad du ikke bruker pedalborr, ler Willy. – Da hadde jeg kanskje ikke vært så blid.