Håndballdedikert tannpleier

Håndballdedikert tannpleier

Maria Lindh (27) fra Dalarna i Sverige føler hun har havnet midt i smørøyet som nyansatt tannpleier hos Hartz Dental AS i Elverum. – Her kan jeg være både tannpleier og håndballentusiast, smiler hun.

Den friluftsinteresserte jenta har alltid vært interessert i tannpleie og tannhelse:

– I oppveksten trivdes jeg alltid spesielt godt hos tannlegen, forteller hun. – Jeg syntes det var både spennende og interessant – ikke vondt eller problematisk på noe vis.

Maria har alltid vært opptatt av å ha omsorg for andre. – Sånt sett var tannpleie et naturlig valg, en kombinasjon av de to.

At utdanningsalternativet fantes i Karlstad, hennes egen hjemby, var heller ingen ulempe: – Det var praktisk, helt klart, smiler hun, men påpeker at selv om hun vurderte flere yrkesvalg, gjorde det situasjonen enklere at utdanningen befant seg så nærme.

Imponert over håndballspillerne i Elverum
Maria er ikke bare en drivende dyktig tannpleier. Hun er også jeger med egen skog, samt at hun har vært aktiv håndballspiller over flere år.

– Som tidligere proff håndballspiller i Danmark er det ikke rart jeg ble begeistret da jeg kom til Elverum. Jeg ble virkelig positivt overrasket over den store håndballentusiasmen. Ikke bare er lagene gode, men publikum er også helt utrolige. Med på både oppturer og nedturer. Det betyr mye for spillerne, det kan jeg skrive under på.

Hun ser ikke bort i fra at det kan bli noen treningsøkter: – Jeg har en venninne som spiller på håndballaget her, og så har jeg hilst på trenerne. De er så trivelige! Jeg håper jeg kan få være med på noen treninger, sier hun. – Jeg løper litt på fritiden, men ingenting er vel bedre enn å løpe med en håndball i neven!  Det er trening med mening.

Pendler til Dalarna
Maria og samboeren bor bare halvannen times kjøring fra Elverum, inn i Sverige. På en gård med skog og mark. Han er snekker og de er begge friluftsinteresserte mennesker med høyt aktivitetsnivå.

– Vi jakter begge to, både småvilt, rev, elg og bjørn…noen ganger. Litt sånn villmarksliv, innrømmer hun.

Da er det godt å komme til byen: – Litt byliv skader ikke når man bor slik som jeg gjør. Litt flere butikker og flere mennesker. Dessuten er nordmenn så trivelige, påpeker hun –  de smiler og hilser når de kjenner deg igjen fra butikken eller tannlegekontoret.

Gode relasjoner gir god tannhelse
Maria er opptatt av at pasientene skal ha en god opplevelse når de setter seg i stolen hennes.

– Jeg håper virkelig jeg kan være med å bidra til en god opplevelse for de pasientene jeg nå skal ta meg av. Kollegene mine kjenner jeg allerede at jeg har begynt å bli glade i. De er ikke bare trivelige, men også faglig helt på topp. Det betyr mye med et godt arbeidsmiljø, det smitter over på pasientene. Jeg har erfart at gode relasjoner betyr regelmessige konsultasjoner – og det er viktig for en god tannhelse, sier den nyansatte tannpleieren.

Maria tar over for Tina, som straks går ut i permisjon.