Estetisk tannpleie

For de fleste av oss har smilet stor betydning. Dette er en del av vår personlighet, og det er først når det oppstår en skade, eller når vi mister en tann at vi forstår betydningen av dette. Takket være moderne behandlings-teknikker har vi i dag ofte flere alternativer når riktig behandling skal velges.

Vi lytter til dine ønsker og informerer deg om fordeler og ulemper ved de ulike teknikkene slik at vi sammen kan finne den behandlingen som er best for deg.

Implantatbehandling
Implantat er blitt den moderne løsningen for å få tilbake et vakkert smil. Ved bruk av implantater er det ikke nødvendig å slipe ned friske tenner, kjeven krymper ikke p.g.a tap av tenner. Ved entannsimplantat blir dette plassert der tannen mangler, og gror seg fast i kjevebenet. Ingen av nabotennene vil bli berørt. Hvis flere tenner mangler, kan det settes inn flere implantater, og bygges en bro. Tradisjonelle proteser kan ikke gi samme stabilitet eller funksjon.

_MG_8786_redigerad-1 _MG_8808_redigerad-2 _MG_8803_redigerad-1

Bleking av tenner
Det finnes ulike blekemetoder, og undersøkelser viser at bleking ikke er skadelig om det utføres på riktig måte. La alltid tannlegen/tannpleieren bedømme situasjonen først! Når du kommer for å bleke tennene blir det først tatt et avtrykk av tennene dine, og laget en modell som det blir laget en blekeskinne på. Denne blekeskinnen skal så fylles med blekemiddel og settes utenpå tennene. Dette kan gjøres på dagtid, eller at du ligger med skinnen om natten. Da brukes et forholdsvis svakt blekemiddel. Overflatemisfarginger forårsaket av f.eks mat og drikke kan tannlege eller tannpleier fjerne med pussing. Om misfargingen derimot ligger dypere kan en bleking være løsningen. Det blekemiddelet som brukes tar seg inn, via naturlige sprekker i emaljen, til dentinet som finnes under og bleker det. Nesten alle tenner kan blekes. Blekingen utføres vanligvis av pasienten selv hjemme. Det er viktig at tannlegen først undersøker tenner og tannkjøtt grundig og finner årsaken til misfargingen.

Vi kan også hjelpe deg med tannsmykker, bittskinner, lystgass, bro, kroner m.m.

Ta kontakt med oss, slik at vi kan ta en prat om det du trenger!