Autorisert tannhelsesekretær med ny jobb

Autorisert tannhelsesekretær med ny jobb

Kristin har jobbet med tannhelse siden 2008. Nå har hun endelig fått autorisasjon som tannhelsesekretær og ny jobb hos Hartz Dental AS. – Kjempefornøyd, smiler hun etter første måneden på jobb.

Kristin Sletten (38) var opprinnelig utdannet blomsterdekoratør, men siden 2008 har hun jobbet innen tannhelsesektoren. Hun sier hun trives veldig godt i jobben som tannhelsesekretær.

– Det handler om  å skape orden og legge til rette for at arbeidsdagen skal fungere optimalt, sier hun. – Men det aller beste er at det handler om å jobbe med mennesker!

Stange-jenta fant kjærligheten i Sørskogbygda. Da var det ingen tvil om hvilket tannlegekontor hun ønsket seg jobb på. Etter kun få uker på jobb er hun veldig fornøyd: – Kunne ikke fått bedre kolleger!

Autorisert tannhelsesekretær
Kristin fikk autorisasjon som tannhelsesekretær i vår.
– Med autorisasjonen følger et selvstendig og personlig ansvar for å utføre arbeidsoppgavene forsvarlig, forklarer Kristin. – Det stilles krav ­om faglig og etisk høy standard hos den som er autorisert. Autorisasjonen gir også adgang til å bru­ke en beskyttet tittel, legger hun til. – Arbeidsoppgavene har jeg allerede utført i mange år, men autorisasjonen gir arbeidsgiver en ekstra trygghet, noe jeg tror er viktig for begge parter.

Hun ser frem til å samarbeide med både tannleger og kirurg fremover.

– Vi som jobber med dette må kunne mye av det som tannlegene gjør, hva som skal skje i de ulike prosessene, sier hun. – Vi skal tross alt samarbeide, tilrettelegge og forberede. Jeg gleder meg spesielt til å få jobbe litt med kirurgen, smiler hun. – Det fagfeltet synes jeg er spennende –  jeg har jobbet litt med spesialister tidligere. Tenker jeg kommer til å lære mye hver eneste dag, avslutter hun. – Ingenting er mer inspirerende enn det!